CRONICA 9 – Keoladeo Natinal Park(Bharatpur).

30 oct 03 – 6 AM : Després de passar la nit del lloro en una habitacio ocupada literalment pel germa del de la Guest House i plena de mosquits, ens disposem a visitar amb bicicleta el parc nacional de Keoladeo.
Ara, a la tarda, el nostre traser tindria alguna queixa sobre la nostra idea d’anar-hi pedalant… però a valgut la pena. Aqui a la india no saben fer les coses petites i assequibles… VOLS PARC? doncs te 29 Kms quadrats. Tot hi anar-hi amb bici, el parc se’ns ha quedat gran, encara que hem vist tot el que voliem veure. Ens han faltat les pitons però crec que a la Neus ja li ha anat be! [NEUS SAID] Pues si, perquè ens hem d’enganyar…

La guia parla de 120 especies d’aus que viuen habitualment en el parc i d’unes 130 mes que es poden veure durant els mesos d’octubre a marc que son aus migratories. 250 no les hem vist de diferents… però 250 de cadascuna de les que hem vist, segur.
Cigonyes asiatiques (anastomus oscitans), cigonyes de cul-i-pota rosa (mycteria leucocephala), garca vulgar (casmerodius albus), garzon (ardea cinerea), cormorants varios, l’ocell periscopi (anhinga melanogaster), aligues que no hem sabut diferenciar o be pot tractar-se d’una (hieraaetus fasciatus) o be (hieraatus pennatus), Bernat pescaire (alcedo atthis), bernat pescaire coll blanc – bec lleig (halcyon pileata), puputs (Upupa epops), anecs vulgars i aneguets negres escardelencs, faisans i faisanes, perdius i perdiues, lloros a punta pala (mes que al parc de la ciutadella), ibis (threskiornis melanocephalus), i cama grocs.
Acompanyant a tot aquest regitzell d’ocells hi havia vaques, daines, xacals, papallones (taronjes, grogues i negres), espiadimonis i un tigre que no hem vist!
El millor de tot es que no hi havia mosquits i mira que tot estava inundat d’aigua, com els aiguamolls de l’emporda però a lo bestia… ELS PANXOS HAURIEN XALAT MOLT !
De fet, durant tot el viatge ens esta acompanyant una fauna abundant, dins i fora de casa (o sigui qualsevol habitacio de qualsevol hotel de qualsevol raco de mon), al carrer o a la cuina del restaurant.

Aqui un llistat mostra:
– Elefants
– Vaques, yacs i bous d’aigua
– Dromedaris
– Porquets i porcs molt lletjos
– Monets i micos amb mala baba
– Rates
– Esquirols
– Granotes i llangardaixò s
– Saltamartins, grills i xuxes varies
– Aranyes de totes mides i colors
– Mosquits, mosques, papallones i espiadimonis
– i un bitxo fastigos tipus cent-peus camallarg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.