CRÒNICA 8 – Kandy, recordeu… Kandy

Jajajajaja … això ens ve de quan vam estar a Bagan (Myanmar). Allà hi havia més de 2000 temples budistes i pagodes, i a kandy hi hem vingut a veure el Perahera, el festival de la ‘poya’ d’agost, el més important de l’any, que és quan els elefants, animal considerat sagrat per al budisme, porten la dent de buda, la relíquia que hi ha al Temple de la dent de Buda ( es diu així !!! 🙂 ), acompanyats per centenars de ballarins pels carrers de la ciutat. Un espectacle ‘por todo lo alto’!!!
El Perahera, que dura 10 dies, es divideix en dues etapes. Ben bé no he entès què s’hi fa a cadascuna perquè tot i que hem pogut veure una nit de cada, ben bé la diferència no sé quina és.
El primer dia ho vam viure des del carrer. Una senyora molt amable va deixar seure les nenes sobre la catifa de plàstics que els peregrins posen a les voreres per seure e la llarga espera que imposa l’event ( alguns ja hi arriben a primera hora del matí i l’espectacle comença a quarts de vuit del vespre). Va ser emocionant!!! Hi havia el ‘caliu’ de la gent, la calor de les torxes, l’olor del fum, el soroll de l’espectacle, les cares dels ballarins i les llumetes dels elefants !!! espectacular !!! Quina gràcia els elefants tant ben vestits !!! Tant elegants!!! només e’ls hi veien les ‘potetes’ !!!
El segons dia ho vam veure des del ‘palco’. Ens van reservar tres seients magnífics en un balcó en un primer pis. Quin muntatge que hi ha rera l’espectacle del Perahera. Com que cada dia la ‘route Perahera’ canvia de carrer els fusters tenen feina a fer tarimes per adequar els balcons com a ‘palcos’ perquè tothom pugui veure l’espectacle.
Va ser una mica llarg, tot s’ha de dir, ja hi erem a quarts de set i es va acabar passades les onze! 5 cofraries de colors: blanc, blau, groc, vermell i verd més les dones ( per tradició i religió en el Perahera hi ballen només homes i ens va semblar entendre que la gràcia del segon espectacle és que hi participen les dones i es veuen palanquins).
I perquè la festa de la nit surti bé cal estar ben preparat i descansat. Quina gràcia!, en la nostra visita al Temple de la dent de buda, als jardins ens trobem la zona d’acampada dels elefants durant el festival. Ens quedem literalment embadalits veient com mengen troncs darbres, fulles de palmera i alguna fruita que els dóna algun peregrí. Ens encurioseig veure la quantitat d’aigua que xuclen per la trompa i com se la ruixen per sobre i la van traient a tongades de dins la trompa, i ens flipa veure la zona de les dutxes … podriem dir que més que dutxes és un SPA per elefants … amb una bona fregada a base de pell de coco més d’un s’hi queda fregit!!!
Kandy, a banda de les festes d’agost, és una ciutat bonica. Els anglesos s’hi van instal.lar perquè la temperatura és una mica més fresqueta que a la resta de la illa. Diu la guia que els habitants de kandy se senten una mica diferents de la resta. Jo no ho sabria distingir. En qualsevol cas em va semblar una gent amb ganes de fer les coses bé, amb un tracte amable i honrats. Malgrat que per festes tothom ha de fer l’agost i que els preus no eren gens econòmics ( vam pagar 9500 Rs per cap per una cadira reservada) no es respirava un ambient abusiu.
I a Kandy després d’un mes a Sri Lanka ens hem permès algun luxe. Hem trobat un pizza hut que ens ha tret el ventre de pena i hem descobert el nou centre comercial amb un centre recreatiu que ha fet les delícies de les nenes !!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.